EQpack i Eskilstuna – Sverige – fortsætter sin vækst i et højt tempo. I 2021 er der foretaget flere store investeringer og en større ændring i ledelsen af virksomheden. Ejer og tidligere administrerende direktør Jan Oveby har nu overdraget CEO-posten til Johan Tjernell, som har haft æren af at drive virksomheden videre mod en meget lys fremtid. Efterspørgslen efter unikke emballageløsninger til industrien er større end nogensinde hos EQpack.

Operatør Henrik Andersson

EQpack har specialiseret sig i emballageløsninger til industrien, især med fokus på auto- og mekanikindustrien, elektronikindustrien, medicinalindustrien og fødevareindustrien. EQpack er at være en totalleverandør af emballage og pakkeløsninger.

EQpack primære fokus er produkttilpassede løsninger, men de har også standardprodukter i deres sortiment.

En vigtig del af investeringerne i 2021 var et fuldautomatisk digitalt skærebord fra Zünd og en digital flatbed printer fra Swiss Q Print, som muliggjorde fortsat vækst hos EQpack.

Det hele startede med et møde i efteråret 2020, hvor Henrik Larsson Hedblom fra Zünd Skandinavien mødtes med Jan Oveby og Johan Tjernell hos EQpack.

Henrik Larsson Hedblom fortæller, at det tidligt stod klart, at det netop var en Zünd D3 som de havde brug for.

– EQpack havde behov for at være konkurrencedygtige i sin produktion – også ved større oplag. Zünd D3 er med sine dobbelte bomme den hurtigste maskine på markedet i de typer materialer, der er mest almindelige hos EQpack.

Diskussionen om forskellige materialer til prøveskæring begyndte sidst på efteråret. Hos EQpack bliver der bearbejdet mange forskellige slags hårde materialer, som deres eksisterende maskiner ikke kunne skære i den hastighed som der kræves ved automatising. Vi tog de mest krævende materialer med til Zünd Skandinaviens showroom og hovedkvarter i Danmark. Materialer som f.eks. stærk kanalplast i polypropylen, skum og PET skulle prøveskæres. Hos Zünd i Danmark lavede vi de aftalte tests, som blev optaget på video og sendt tilbage til EQpack, fortæller Henrik Larsson Hedblom fra Zünd Skandinavien.

Henrik Larsson Hedblom fortsætter:

– At efter at have overbevist Jan Oveby hos EQpack om, at vi ikke havde pillet ved videoernes hastighed, var EQpack overbevist om at en Zünd D3 var løsningen for dem. Hastigheden, præcisionen og muligheden for automatisering var det der fik EQpack overbevist om, at det var det rigtige valg for dem.

Så i februar 2021 bestilte EQpack en Zünd digital D3 L-3200 skæremaskine med et fuldautomatisk arkfremføringssystem (BHS – Board Handling System).

Fra nu at være gået fra to statiske produktionslinjer til forarbejdning af materialer brugt i emballageindustrien, havde de nu suppleret med en Zünd D3. Med sine dobbelte bomme og BHS-løsning har de nu Sveriges hurtigste produktionslinje til digital produktion af emballage og emballage.

Zünd servicetekniker Niklas Ekstrand og operatør Henrik Andersson

Jan Oveby havde allerede på dette tidspunkt besluttet at overdrage ledelsen af EQpack til Johan Tjernell, og vi blev enige om at installere skæresystemet i løbet af sommeren 2021. Så ville det være den sidste brik i puslespillet der faldt på plads, inden Jan afleverede ansvaret til Johan.

I juli 2021 var maskinen installeret og klar – kun få måneder før Johan Tjernell ville overtage forretningen.

Johan Tjernell og andre medarbejdere i virksomheden er yderst tilfredse med den nye investering.

– Skærebordet fra Zünd har en enorm kapacitet. Hvis vi vil, kan vi køre det uden bemanding om natten, siger Johan Tjernell.

Skærebordet har som lovet åbnet muligheder for, at EQpack kan deltage og konkurrere om større volumenordrer til skæring i kanalplast, bølgepap og skum. At skærebordet også producerer store dele af dagen uden opsyn har betydet, at det produktionspersonale der normalt har været ved skærebordene, nu kan udføre andre opgaver.

EQpack har sin egen CAD-afdeling, hvor produktudvikling og design foregår i tæt samarbejde med sine kunder og med egen produktion. Med investeringen i en Zünd D3 og en hurtigere produktionshastighed, kan EQpack nu tilbyde sine kunder endnu skarpere leveringstider til fremstilling af prøver og prototyper.

På Zünds skæremaskine forarbejdes alle mulige forskellige materialer, men fokus er primært på løsninger indenfor kanalplast, skum, PET og bølgepap.

Investeringen i en Zünd D3 L-3200 med BHS arkfremføringssystem har taget EQpack et skridt tættere på at blive Sveriges mest innovative og effektive virksomhed inden for emballageløsninger til industrien.

Besøg EQPack her